Moduri de aplicare a roll-on-urilor magice

lavender

PE TÂMPLE, FRUNTE, CEAFĂ

aplicarea uleiurilor esențiale pe aceste zone ale corpului, vă ajută să vă relaxați și să vă eliberați de griji.

Dacă simțiți tensiune în zona gâtului sau dacă lucrați mult la birou, aplicați uleiuri cu efect relaxant și liniștitor pe aceste zone ("Mișcări libere", (spondiloză/gât înțepenit etc) "Gânduri luminate" (dureri de cap/migrene), Sunt Zen!. De asemenea, aceste zone sunt ideale pentru aplicarea uleiurilor atunci când aveți nevoie de claritate mentală, deoarece ajung rapid la creier. (Dimineți Vesele)

lavender

ÎN PLIUL COTULUI

aplicate în această zonă, uleiurile esențiale ajung direct la inimă și în plămâni, deoarece pe aici trec meridianele plămânilor, al pericardului și al inimii.

În medicina chineză, aceste organe sunt legate de tristețe și amărăciune. În momentul în care aplicați uleiuri în această zonă, vă veți simți mai ușori și puteți simți cum "se deschide" pieptul.(Sunt Zen! , "Dimineți Vesele", Equilibrium, Luna etc).

lavender

LA ÎNCHEIETURI

puteți aplica uleiuri esențiale la încheieturile mâinilor, cu aceleași beneficii ca în cazul aplicării de mai sus, deoarece meridianele plămânilor, pericardului și al inimii, trec și pe aici

lavender

PE PARTEA ANTERIOARĂ A BRAȚELOR

aplicați oricare dintre roll-on-uri pe ambele antebrațe, de sus până jos. Prin pielea subțire a acestora, uleiurile intră rapid în sistemul circulator, venele fiind foarte aproape de piele. Este zona cea mai bună de aplicare a uleiurilor, pentru o schimbare rapidă de dispoziție.
lavender

ÎN ZONA INIMII

mai precis pe stern. Aplicați uleiurile esențiale atunci când simțiți dezamăgire și suferință. (Sunt Zen, Equilibrium, Luna, Dimineți Vesele).
lavender

PE ABDOMEN

pentru a elimina disconfortul digestiv, extrem de eficientă este aplicarea roll-on-urile DigeZen pe abdomen. De asemenea, tensiunile din timpul perioadei menstruale pot fi mult diminuate dacă aplicați uleiurile pe abdomenul inferior. ( Zile delicate sau Equilibrium).

lavender

PE PIEPT

proprietățile răcoritoare și de revigorare ale uleiurilor esențiale pot ajuta la îmbunătățirea respirației atunci când sunt aplicate topic pe piept, beneficiind în același timp și de aroma lor plăcută. ( "Aer de munte,  Amestecul Vraciului, "Sunt Zen", "Dimineți Vesele").
lavender

ÎN JURUL OMBILICULUI

puteți aplica uleiuri esențiale ce sunt în strânsă legătură cu protecția, limitele și starea generala de sănătate a organismului. ("En-Garde!", "Equilibrium", "Sunt Zen!, "Dimineți Vesele","DigeZen" Luna.) În plus, aici sunt mulți receptori ai serotoninei care contribuie la starea de fericire și la încrederea în sine și, la fel ca și în cazul aplicării uleiurilor pe antebrațe, o să simțiți rapid schimbarea de dispoziție.
lavender

PE PICIOARE, COLOANĂ ȘI SPATE

valorificați puterea liniștitoare a uleiurilor esențiale prin masajul cu acestea pe picioare ( "Mișcări libere"). Sau pe coloană și spate, după o activitate fizică sau o zi lungă la birou ("Mișcări usoare", "Sunt Zen!", Equilibrium" si restul). Proprietățile lor de încălzire sau răcorire pot fi foarte relaxante și de un real ajutor.
lavender

PE TĂLPI

reprezintă locul ideal pentru aplicarea uleiurile esențiale, deoarece picioarele pot absorbi ușor uleiurile. Atunci când încercați un ulei esențial pentru prima dată sau când utilizați uleiuri la copii, tălpile sunt cel mai bun loc pentru a testa, deoarece pielea este mai groasă și mai puțin sensibilă. Această zonă este printre favorite, atunci când vine vorba de calmare și împământare.( oricare din roll-on-urile magice de aici).

Sursa: Manualul de utilizare a uleiurilor esențiale.*

** Nu folosim pe zone sensibile (nas, ochi) si dacă totuși se întâmplă acest lucru, aplicăm repede un ulei vegetal simplu (măsline, migdale, chiar floarea soarelui). Niciodată apă, deoarece potențează efectul! **